Гнучке управління персоналом автотранспортних підприємств в сучасних кризових умовах - Усачова, Юлія Станіславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі чітко визначено поняття гнучкого управління персоналом і сформовано його ключові характеристики, розроблено модель системи на трьох рівнях, проведено аналіз кадрової структури ТОВ «ТЕК Перша Столиця» з розрахунком коефіцієнта гнучкості й кореляційним підтвердженням впливу адаптивних графіків на зниження обороту кадрів, а також виокремлено пріоритетні групи співробітників методом ABC–FMEA. Розроблено проєкт автоматизованого планування змін на базі машинного навчання з поетапним впровадженням і бюджетом, доведено економічну ефективність у вигляді зростання перевезень і прибутку.
Keywords: персонал; гнучке управління персоналом; коефіцієнт гнучкості; автоматизовані hr-системи; кадровий резерв