ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК МІЖ ШВИДКІСТЮ ЗНОШУВАННЯ І ДИСПЕРСНІСТЮ ЧАСТИНОК ЗАБРУДНЕНЬ У РОБОЧІЙ РІДИНІ ГІДРОПРИВОДІВ - Венцель, Є. С.; Орел, О. В.; Венцель, Е. С.; Орел, А. В.; Ventsel, Ye.; Orel, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Отримано рівняння для швидкості зношування з урахуванням взаємодії заряджених частинок зношення з поверхнями тертя. Показано, що швидкість зношування iv може бути презентована як спадаюча функція коефіцієнта протизношувальних властивостей Kj робочої рідини, який є відношенням кількості дрібнодисперсних частинок до кількості грубодисперсних з відповідними коефіцієнтами.
ВЗАИМОСВЯЗЬ МЕЖДУ СКОРОСТЬЮ ИЗНАШИВАНИЯ И ДИСПЕРСНОСТЬЮ ЧАСТИЦ ЗАГРЯЗНЕНИЙ В РАБОЧЕЙ ЖИДКОСТИ ГИДРОПРИВОДОВ
RELATIONSHIP BETWEEN THE RATE OF WEAR AND DISPERSION OF PARTICLES OF POLLUTION IN THE HYDRAULIC DRIVE WORKING FLUID
Keywords: робоча рідина; коефіцієнт протизношувальних властивостей; гідропривід; забруднення; тертя; рабочая жидкость; коэффициент противоизносных свойств; гидропривод; загрязнения; трение; working fluid; antiwear properties coefficient; hydraulic drive; pollution; friction; 621. 891