Стратегія розвитку трудового потенціалу суб’єктів підприємництва в Україні - Петрик, Анастасія Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Сьогодні трудовий потенціал суб’єктів підприємництва в Україні демонструє ознаки глибокої кризи з огляду на проблеми як демографічного, так і соціально-економічного характеру. Ще більш ускладнюють ситуацію, яка склалася, виклики воєнного стану. У таких умовах актуалізується необхідність формування стратегії розвитку трудового потенціалу суб’єктів підприємництва в Україні на засадах новітніх підходів. Метою кваліфікаційної роботи магістра є дослідження теоретичних, методичних і практичних аспектів формування стратегії розвитку трудового потенціалу суб’єктів підприємництва в Україні. Об’єктом кваліфікаційної роботи магістра є стратегічне управління розвитком трудового потенціалу суб’єктів підприємництва на засадах новітніх підходів; предметом – формування стратегії розвитку трудового потенціалу суб’єктів підприємництва в Україні. Методологічну базу дослідження складають метод аналізу та синтезу, метод індукції та дедукції, системний підхід, порівняльний аналіз, монографічний метод, традиційні прийоми економічного аналізу, графічний метод. Інформаційною базою дослідження виступають наукові праці учених-економістів, нормативно-правові акти, статистичні дані Державної служби статистики України. Апробація результатів кваліфікаційної роботи магістра. Положення, викладені у кваліфікаційній роботі магістра, знайшли відображення у 8-и публікаціях, серед яких 1 наукова стаття у фаховому виданні України категорії «Б», 1 наукова стаття у міжнародному виданні Польщі, 1 наукова стаття у іншому виданні, 5 тез доповідей на міжнародних конференціях.
Keywords: підприємництво; трудовий потенціал; розвиток; підприємницький потенціал; стратегія