Удосконалення процесу диагностування насос форсунок вантажних автомобілів - Кава, Богдан Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Ціль : удосконалення методів діагностування сучасних дизелів. Предмет : паливна апаратура дизеля вантажного автомобілю Об'єкт : процеси керування упорскуванням палива, процеси компенсації нерівномірності роботи двигуна Методи дослідження – аналітичні дослідження. В дипломної роботі було проведено вибір апаратури для діагностування насос форсунок з електроним керуванням Було запропоновано застосувати багатоканальний цифровий пишучий осцилограф Owon обладненний струмовими цангами За допомогою цього можливо більш якісно визначити якій циліндр не працює або працює більш погано і локалізувати причину у паливної апаратурі чи у механічної частині.
Keywords: мікропроцесорна система керування; насос форсунки; нерівномірність частоти обертання; тривалість упорскування палива; Volvo FH12