Вплив структури i фазового складу на зносостiйкiсть економнолегованих метастабiльних i вториннотвердiючих сталей системи Cr-Mn-Ti - Ніконов, О. Я.; Багров, В. А.; Донченко, Д. О.; Никонов, О. Я.; Багров, В. А.; Донченко, Д. А.; Nikonov, O.; Bagrov, V.; Donchenko, D. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розглянуті питання впливу зношування на утворення «білої смуги» в метастабільних аустенітних, мартенситно-аустенітних та вторинно твердіючих сталях системи Cr-Mn-Ti, які додатково леговані Mo, B, V. Проведені дослідження підтверджують можливість утворення «білої смуги» як у сплавах, що мають високу концентрацію елементів – аустенізаторів, так і в процесі легування карбідоутворювальними елементами (V, Мo).
Effect of structure and phase composition on wear resistance of economical alloyed metastable and secondary hardening steels of Cr-Mn-Ti system
Влияния структуры и фазового состава на износостойкость экономных легированных метастабильных и вторично твердеющих сталей системы Cr-Mn-Ti
Keywords: порошковий дріт; сталь; наплавлення; карбіди; зносостійкість; структура; порошковая проволока; сталь; наплавки; карбиды; износостойкость; структура; flux-cored wire; steel; surfacing; carbides; wear resistance; structure; 621.791; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.90.0.49