Вибір системи наддуву та схеми підключення її агрегатів для автомобільного дизеля 6ДТНА1М - Коваленко, Дмитро Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження. Вітчизняний високообертовий автомобільний дизель 6ДТНА1М подвійного призначення. Мета дослідження. Вибір схеми підключення агрегатів системи наддуву дизеля 6ДТНА1М для забезпечення потрібного перебігу зовнішньої швидкісної характеристики тиску наддуву. Методи дослідження. Методи дослідження базуються на фундаментальній теорії теплових двигунів і теоретичних основах обробки даних засобами математичної моделі планування експерименту. В роботі використано авторський програмний продукт кафедри ДВЗ ХНАДУ «Approximation_LSM».
Keywords: високообертовий автомобільний дизель; система надвисокого наддуву; план-матриця розрахунку; середній ефективний тиск; зовнішня швидкісна характеристика тиску наддуву; аналітична залежність