Дослідження морозостійкості щебенево-піщаних сумішей, зміцнених цементом - Костін, Д. Ю.; Арінушкіна, О. О.; Сунь, Цзянь; Kostin, Dmytro; Arinushkina, Olena; Sun Jian (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Як шари основи дорожніх одягів все частіше використовуються щебенево-піщані суміші, зміцнені цементом. Головним недоліком цих шарів є їхня низька морозостійкість. У роботі досліджено вплив вмісту цементу та гранулометричного складу мінеральної частини зміцнених щебенево-піщаних сумішей на їхню марочну міцність. Визначені коефіцієнти морозостійкості зміцнених сумішей за різних схем випробувань.
The investigation of the frost resistance of the aggregate-sand mixes
Keywords: щебенево-піщана суміш; гранулометричний склад; морозостійкість; межа міцності за стискання; межа міцності на розтягування під час розколу; aggregate mix; granulometric composition; frost resistance; compressive strength; tensile strength; 625.7/8; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.198