Гiдравлiчний гальмiвний привод легкових автомобiлiв - Назаров, Олександр Iванович; Назаров, Iван Олександрович; Назаров, Володимир Iванович; Ємельянов, Вадим Леонiдович (My University, 2017)
Гідравлічний гальмівний привод легкових автомобілів, виконаний за бортовою схемою підключення контурів гальмівного привода, що складається з головного гальмівного циліндра, системи трубопроводів, гальмівних механізмів передньої та задньої осей та регуляторів тиску, кожний з яких містить диференціальний поршень, розміщений у корпусі, що утворює в ньому три порожнини із нерівними площами поперечного перерізу, одна з яких з'єднана із головним гальмівним циліндром, друга - із відповідним колісним циліндром гальмівного механізму задньої осі, третя - з циліндром керування, який має шарнірно-важільний зв'язок із рухомим елементом передньої підвіски, який відрізняється тим, що його оснащено двома електронними блоками управління, що мають електричний зв'язок із датчиком тиску, створюваного головним гальмівним циліндром, та датчиком навантаження на колесах передньої підвіски автомобіля, двома регуляторами-компенсаторами тиску, що містять корпус, із розташованими в ньому клапаном керування та диференціальним поршнем, що реагує на електромагнітну силу і утворює в ньому дві порожнини із нерівними площами поперечного перерізу.
Keywords: автомобiлi, гальмiвнi системи; гiдропривiд