Дослідження невизначеності вимірювань геометричних параметрів скребкових конвеєрів - Новицька, Катерина Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Дана робота присвячена питанню розробки методики геометричних параметрів скребкових конвеєрів в процесі їх подальшої експлуатації при виконанні певних типів робіт. Метою роботи є оцінювання змінювання геометричних параметрів скребкових конвеєрів, обумовленого зношуванням його поверхні. Об'єкт дослідження – процес вимірювання геометричних параметрів скребкових конвеєрів з урахуванням їх зносу. Завдання роботи – здійснити опис і оцінювання параметрів, що здійснюють вплив на зношування елементів скребкового конвеєра під дією питомого тиску вугілля на поверхню. В роботі запропонована еквівалентна модель, яка враховує тільки один з інтегральних показників взаємодії гірничої маси з поверхнею СК. Це питомий тиск вугілля на поверхню конвеєру.
Keywords: невизначеність вимірювань; вимірювання геометричних параметрів; скребковий конвеєр; гірнича маса; знос поверхні