Діагностування гібридної силової установки автомобіля - Блажко, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес визначення робочих характеристик функціональних систем силової установки гібридного автомобіля. Мета дослідження – підвищення ефективності використання гібридних автомобілів за рахунок удосконалення методу діагностування витрат енергоносіїв у різних умовах експлуатації. Метод дослідження – схемотехнічне моделювання електричних систем і комплексів транспортних засобів. Предмет дослідження – методи визначення ефективної роботоздатності силової установки гібридного автомобіля на етапі експлуатації. В роботі наведено теоретичне обґрунтування метода діагностування технічного стану гібридної силової установки та перевірка виконаних досліджень метода оцінки технічного стану акумулюючої системи гібридного автомобіля.
Keywords: автомобіль; система управління; силовий агрегат; система живлення; електропривід; акумуляторна батарея; інвертор; вентильний двигун