Вплив компоновки робочого обладнання на навантажувальні режими бульдозера - Гедюн, Владислав Аркадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – РО бульдозера Мета роботи – визначення раціональних параметрів і ефективної компоновки елементів робочого устаткування сприяють підвищенню надійності та ефективності роботи бульдозера. Метод дослідження – аналітично–графічний. Розглядається процес розробки ґрунту механічним способом робочим органом з раціональною компоновкою елементів. Проаналізовано модель бульдозерного відвалу з демпфірувальними елементами в брусах відвалу, виконаних у вигляді пружин, проведені теоретичні дослідження і проведена підготовка до експериментальних досліджень, а також виконано огляд конструкцій відвалів бульдозера, наведені порівняльні характеристики і проведений теоретичний аналіз процесу копання ґрунту новою конструкцією робочого обладнання бульдозера, наведені графічні залежності отримані в результаті розрахунку математичної моделі процесу копання ґрунту
Keywords: відвал; пружній розкос; штовхаючий брус; призма; шарніри; демпфер; секція відвалу