Технологія вимірювання об'ємів сипучих матеріалів роботизованим тахеометром на асфальтобетонному заводі у Полтавській області - Тулузановський, Єгор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано нормативно-правову базу виконання інженерно-геодезичних робіт. Надано фізико-географічну характеристику Полтавської області та описано асфальтобетонний завод як об’єкт дослідження. Розглянуто сучасні геодезичні прилади та основи створення цифрових моделей місцевості. Обґрунтовано вибір роботизованого тахеометра Leica TS16 для виконання об’ємних вимірювань. Розроблено технологію польових робіт, виконано камеральну обробку результатів із побудовою тривимірних моделей та визначенням об’ємів сипучих матеріалів. Проведено оцінку точності отриманих результатів і сформовано звітну документацію.
Keywords: роботизований тахеометр; сипучі матеріали; об’ємні вимірювання; асфальтобетонний завод; тривимірна модель