Основні засоби: облік та аудит - Жердзіцький, Євген Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – теоретичне та практичне обґрунтування рекомендацій з удосконалення обліку основних засобів промислового підприємства, а також розробка шляхів з подальшого удосконалення обліку основних засобів. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, організаційні аспекти обліку та аудиту основних засобів. Об’єкт дослідження – система обліку та аудиту основних засобів ПАТ «ХКМЗ». Визначена економічна сутність основних засобів підприємства у сучасній економічній літературі; досліджено організаційну характеристику ПАТ «ХКМЗ» та проведено аналіз основних засобів; розроблено порядок проведення консервації та розконсервації основних засобів та надано рекомендації щодо удосконалення документального оформлення таких операцій на підприємстві ПАТ «ХКМЗ». Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що здійснені дослідження дозволяють вдосконалити облік та аудит наявності та руху основних засобів підприємства на основі використання сучасних та передових методів дослідження.
Keywords: облік; основні засоби; знос; амортизація; оцінка; аудит