Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті просп. Героїв Харкова – вул. Індустріальна в м. Харкові - Кучин, Євген Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – параметри функціонування регульованого перехрестя м. Харкова. Мета роботи - підвищення ефективності організації дорожнього руху на ізольованому регульованому перехресті м. Харкова шляхом удосконалення геометрії та параметрів циклу світлофорного регулювання. Метод дослідження: аналітичний, натурні спостереження. Булі розглянуті методи удосконалення організації дорожнього руху на ізольованих перехрестях великих міст. Були запропоновані заходи з удосконалення організації дорожнього руху на перехресті просп. Героїв Харкова – вул. Індустріальна в місті Харкові. Проаналізовано сучасний стан організації дорожнього руху на перехресті та визначені недоліки ОДР, які полягають у недостатній пропускній спроможності підходу до перехрестя по просп. Героїв Харкова з боку вул. Романської та відсутність позначеного пішохідного переходу по вул. Індустріальній. Було запропоновано реконструкцію перехрестя, із розширенням проїзної частини на одну смуго руху по проспекту Героїв Харкова з боку вул. Роганської, облаштування пішохідного переходу по вул. Індустріальній та перепроектування циклу світлофорного регулювання. Всі запропоновані заходи дозволять зменшити затримку транспортних засобів та підвищити безпеку дорожнього руху на перехресті просп. Героїв Харкова – вул. Індустріальна в місті Харкові.
Keywords: організація дорожнього руху; регульоване перехрестя; світлофорне регулювання; транспортний потік