Планове обстеження мосту через річку Протока на міжнародній автомобільній дорозі загального користування державного значення М-05 Київ – Одеса у Київській області - Воробйов, Євген Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена плановому обстеженню залізобетонного мосту через річку Протока на автодорозі М-05 Київ – Одеса у Київській області. У роботі проаналізовано стан мостового господарства України та розглянуто сучасні методи розрахунку штучних споруд. На основі візуального та інструментального обстеження виявлено дефекти конструкцій, визначено фактичну міцність матеріалів та рівень карбонізації бетону. Технічний стан споруди оцінено як обмежено справний (86 балів). Розраховано вантажопідйомність (пропуск колон до 40 т) та залишковий ресурс об’єкта, що становить 60 років. Запропоновано комплекс рекомендацій з поточного утримання для забезпечення подальшої надійної експлуатації мосту.
Keywords: автодорожній міст; вантажопідйомність; експлуатаційний стан; залишковий ресурс; мостове полотно; прогонові будови; обстеження мосту опори; нормативні документи; розрахунок мосту; технічний стан