Дослідження рівня наповнення громадського транспорту міста Херсон - Хтомінська, Владислава Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуті питання моделювання системи громадського транспорту міста Херсон з урахуванням особливостей пересувань пасажирів, характеристик маршрутної мережі та рухомого складу. Задля забезпечення належної якості моделі увагу приділено раціональному поділу міста на транспортні райони і вивченню транспортного попиту. Зібрана інформація дозволила встановити рівень наповнення рухомого складу громадського транспорту міста Херсон шляхом розрахунку співвідношення провізних можливостей і пасажиропотоків. В результаті було виявлено ділянки маршрутної мережі з надлишком і з дефіцитом транспортної пропозиції.
Keywords: громадський транспорт; пасажиропотоки; провізні можливості; транспортна модель; транспортний попит