Розробка теоретичних основ технології наземного транспортного забезпечення на летовищах України. Частина 1. Побудова ефективної розподільчої системи для обслуговування повітряних суден на летовищах України. - Кондратенко, Денис Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження – процес постачання ресурсів від постачальника до повітряного судна. Мета роботи – підвищення ефективності процесу наземного транспортного обслуговування повітряних суден шляхом формування раціональної розподільчої системи. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. Для ефективного транспортного обслуговування повітряних суден запропоновано використовувати розподільчий центр та модульний транспортний засіб. Модульний транспортний засіб виконує перевезення ресурсів для обслуговування повітряних суден територією летовища за маятниковими маршрутами. За результатами розрахунків встановлено, що використання запропонованого варіанту системи обслуговування повітряних суден доцільне при заданих вихідних даних. Запропонована модель зменшує витрати на забезпечення повітряних суден в середньому на 37 % в рік, що становить 33343788,97 грн. Результати роботи будуть використані в держбюджетній науково – дослідній роботі за замовленням МОН України на тему: «Розробка енергоефективного машинного комплексу для транспортного забезпечення Збройних сил та Національної гвардії України».
Keywords: економічний ефект; летовище; математична модель; модульний транспортний засіб обслуговування; повітряне судно; розподільча система; розподільчий центр; схема