Удосконалення транспортного обслуговування клієнтів Харківського ТДВ «АТП 16363» у міжміському сполученні - Проненко, Артем Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В результаті проведення аналізу поточного стану функціонування ТДВ «Харківське АТП 16363» було виділено основних клієнтів, які потребують перевезення швидкопсувних вантажів на території України. Визначено, що в 2024 році має місце падіння рентабільності по цільовому сегменту. Пропонується в тижневому плані проводити маршрутизацію згідно заявок клієнтів, шо дозволить підвищити коефіцієнт використання пробігу. Завдяки роботі водіїв суворо за графіком відповідно від режимів роботи клієнтів мають зменшитись наднормативні простої та підвищитись якість обслуговування клієнтів. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження: при раціональній оперативній маршрутизації сумісних швидкопсувних вантажів та роботи за графіками на міжміських маршрутах з урахуванням нормативів і вимог клієнтів має підвищитись рентабільність перевезень.
Keywords: графіки роботи; ефективність; маршрутизація; міжміські перевезення; рентабільність; швидкопсувні вантажі