Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей із зниженою температурою приготування на бітумі, модифікованому полімером, на асфальтобетонному заводі - Кравченко, Сергій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконано аналіз щодо властивостей бітумів, модифікованих блоксополімером та енергозберігаючою добавкою, властивостей асфальтобетону на таких в’яжучих, виготовлених за знижених температурних режимів. В роботі відповідно до завдання розроблено технологічну схему випуску асфальтобетонних сумішей, модифікованих полімером та енергозберігаючою добавкою, розраховано склади асфальтобетонних сумішей що проектується до випуску на заводі заданої продуктивності, підібрано обладнання для отримання модифікованого бітуму та випуску асфальтобетонних сумішей. Розраховано складське господарство заводу, потреби в електроенергії та воді. Виконано техніко-економічне обґрунтування роботи та визначена економічна ефективність розробленої технології.
Keywords: бітум; модифікований полімером; енргозбегігаюча добавка; поверхнево-активна речовина; блоксополімер; асфальтобетонна суміш; технологічна схема