Особливості проєктування мостової споруди, що має косину у плані на прикладі мосту через р. Опір у с.Тухля Львівської області - Александров, Андрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі розглянуто проєкт мосту через р. Опір у с. Тухля Львівської області. Досліджено стан мосту, визначено його залишковий ресурс, проведено вибір варіанту конструкції мосту, а також проєктні рішення щодо нового мосту. Розглянуті особливості проєктування мосту щодо має косину у плані. Наведено технологію виконання будівельно монтажних робіт при його будівництві з використанням сучасного методу укріплення русла та відкосів з влаштуванням габіонних конструкцій. Виконані розрахунки несучої здатності елементів опор за допомогою сучасного програмного комплексу ОПОРА_Х.
Keywords: експлуатація мостів на автомобільних дорогах; міст; проєктування; будівництво; програмний комплекс; розрахунки