Проектування вантажного візка козлового контейнерного крану в/п 20 т - Гончаренко, Микита Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – методика проектування вантажного візка козлового контейнерного крана. Мета роботи – Проектування вантажного візка козлового контейнерного крану в/п 20 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. У кваліфікаційній роботі виконано: дослідження процесу наїзду буферних пристроїв козлового контейнерного крану на упори. Виконано розрахунки основних механізмів крану; спеціальна частина; розроблено технологічний процес механічної обробки колеса. Розраховано економічний ефект від використання цього крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану.
Keywords: кран козловий контейнерний; дослідження; математична модель; розрахунки; механізми; модернізація; економічна ефективність