Соціальна відповідальність у стратегічному управлінні підприємством: ключові завдання інтеграції за імперативами сталого розвитку - Філиппова, С. В.; Філіппов, В. Ю.; Filyppova, S.; Filippov, V.; Филиппова, С. В.; Филиппов, В. Ю. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У статті висвітлені ключові завдання інтегрування соціальної відповідальності у стратегічне управління на вітчизняних підприємствах. Обґрунтовано цілі, низку ключових завдань та інструментів, шляхи, механізм, принципи та очікувані результати інтегрування. Метою статті є обґрунтування та вдосконалення теоретичного базису вирішення зазначених ключових завдань інтегрування механізму соціальної відповідальності у стратегію підприємства будь-якої галузі, що продовжує та популяризує дослідження, виконані за участю авторів. Наведено типологію напрямів удосконалення взаємозв’язків соціальної відповідальності зі стратегічним управлінням в аспекті його ключових завдань. Наведено рекомендовані авторами інструменти соціальної відповідальності, обґрунтовані як результативні для сприйняття суспільством цінностей сталого розвитку за його імперативами.
Social responsibility in strategic enterprise management: key tasks of integration according to the imperatives of sustainable development
Социальная ответственность в стратегическом управлении предприятием: ключевые задачи интеграции по императивам устойчивого развития
Keywords: соціальна відповідальність; стратегічне управління; підприємство; інтегрування; сталий розвиток; імперативи; принципи; ключові завдання; інструменти; методи; етапи; social responsibility; strategic management; enterprise; integration; sustainable development; imperatives; principles; key tasks; tools; methods; stages; социальная ответственность; стратегическое управление; предприятие; интегрирование; устойчивое развитие; императивы; принципы; ключевые задачи; инструменты; методы; этапы; 65.014.1:621:364; 10.30977/ЕТК.2225-2304.2020.35.0.177