Проєктування бурової установки на базі автомобільного шасі ГАЗ-66 - Ізотов, Юрій Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування – бурова установка на базі автомобіля ГАЗ-66. Мета роботи – модернізація робочого обладнання бурової установки. Виконано огляд існуючих бурових установок та їхніх параметрів. Виконано розрахунок основних механізмів. Виконано розрахунок техніко-економічних показників. Визначено основні переваги, недоліки та напрямки розвитку бурових установок автомобільного типу. На основі проведеної роботи запропоновано нову конструкцію нової бурової установки. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: бурова установка; шнек; гідропривід; робочий орган