Дослідження організації дорожнього руху на ділянці вулиці Леся Сердюка м. Харків. - Чоломбитько, Артем Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об`єкт дослідження – дорожній рух транспортного потоку. Предмет дослідження – схеми організації дорожнього руху на ділянці вул. Леся Сердюка м. Харків. Мета роботи: підвищення ефективності організації дорожнього руху на ділянці магістральної вулиці загальноміського значення за рахунок введення координованого управління. Метод дослідження: аналітичний, графоаналітичний розрахунок параметрів координованого регулювання рухом, натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків. Отримані результати: проведено аналіз принципів координації дорожнього руху на магістралях (координоване управління є прогресивним методом управління дорожнім рухом на магістралях), досліджені характеристики транспортних потоків на перехрестях та перегонах магістральної вулиці, запропоновані та порівняні заходи, які підвищують рівень безпеки руху та зменшують затримки учасників руху. Побудовані графіки координації управління. Рекомендації по впровадженню: координоване управління (запропонована схема організації дорожнього руху) може бути застосовано на ділянці вул. Леся Сердюка м. Харків після закінчення війни в Україні та відновленні мікрорайону Північної Салтівки.
Keywords: дорожньо-транспортна пригода; затримки транспортних засобів; інтенсивність транспортного потоку; цикл світлофорного регулювання; координоване управління дорожнім рухом