Розробка заходів з ремонту та утримання ділянки автомобільної дороги Р-12 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем'яч в межах Менського району - Данилюк, Лілія Богданівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі розглянуті кліматичні умови місця положення дороги – півночі України, на відстані від 20 км на північний схід від Чернігова. Були встановлені можливі терміни виконання робіт. За результатами натурних обстежень та визначення основних транспортно-експлуатаційних показників дороги було встановлено, що більша частина покриття автомобільної дороги потребує поточного або капітального ремонтів. В окремих місцях потребує відновлення бар’єрне огородження. На всій протяжності дороги необхідно відновити розмітку та засоби організації дорожнього руху. Відповідно до ви-значених обсягів робіт були розроблені технологія та організація ремонтів дорожнього покриття. Відповідно до спланованих об’ємів були запропоновані роботи з експлуатаційного утримання дороги.
Keywords: транспортно–експлуатаційний стан; аварійні роботи; поточний ремонт; утримання дороги