Вибір контролеру для системиуправління транспортерами конвеєру - Клименко, Дмитро Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглядається проектування сучасної адаптивної системи управління на базі конвеєрних ліній. Такі системи управління дозволяють вирішити задачі підключення множини технічних засобів контролю параметрів технологічних процесів, обміну та оптимізації інформації керування, завдяки шляхом нарощування числа робототехнічних модулів і об'єднання їх за допомогою загальної шини. Метою роботи є підвищення ефективності управління транспортерами конвеєрну за рахунок раціонального вибору елементів адаптивної системи управління. Об’єкт дослідження - елементна база системи управління транспортерами конвеєру. Предмет дослідження - вибір контролеру для системи управління транспортерами конвеєру. Методи дослідження базуються на аналітичному аналізі, синтезі систем управління технологічними процесами, методах прийняття рішення у багатокритеріальній ситуації, методах моделювання роботи систем управління. Виявлено основні вимоги щодо елементної бази системи управління конвеєром. Розроблено математичні моделі вибору елементної бази та обрано комплект засобів управління транспортерами конвеєрну. Проведено техніко-економічне обґрунтування задач дослідження. Промодельовано роботу технологічного процесу у Proteus.
Keywords: алгоритм; вибір; датчики; ефективність; інвертор; інтелектуальна система; конвеєр; контролер; модель; оптимізація; проектування; транспортер