Розробка технології виготовлення кольорових смолополімербетонних сумішей на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Бондар, Василь Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розроблені склади в’яжучих, вивчені їх фізико-механічні та технологічні властивості. Вивчено властивості кольорових смолополімербетонів, що включають різні пігменти і кам’яні матеріали. Запропоновано оптимальні склади мінеральної частини, комплексного в’яжучого і смолополімербетонів. Розроблена технологія виробництва кольорових асфальтобетонних сумішей на існуючому підприємстві в м. Новомосковськ. Запропоновано встановлення установки для приготування комплексного в’яжучого. Представлені кошторисні розрахунки вартості та економічної ефективності запропонованих заходів.
Keywords: нафтополімерна смола; полімер; індустріальне масло; мінеральні матеріали; пігмент; смолополімербетон