Автомобіль. Теорія та експлуатаційні властивості : навчальний посібник - Шуклінов, С. М.; Альокса, М. М. (ФОП Бровін О. В., 2022)
Викладено основи розділу «Теорія та експлуатаційні властивості автомобіля». Розглянуто явища, що виникають при взаємодії автомобіля з опорною поверхнею та повітрям, механіку його агрегатів і вузлів, що забезпечують керовану зміну вектора швидкості автомобіля, його експлуатаційні властивості. Навчальний посібник призначений для студентів технічних вищих навчальних закладів, а також буде корисним для спеціалістів, які працюють у галузі проектування, випробувань та експлуатації транспортних засобів. The basics of the "Theory and operational properties of the vehicle" section are outlined. Considered phenomena that occur during the interaction of the vehicle with the supporting surface and air, the mechanics of its aggregates and nodes that provide a controlled change in the vehicle's speed vector, its operational properties. Study guide intended for students of technical higher and will also be useful for specialists working in the industry design, testing and operation of vhicle.
Keywords: автомобіль; транспортний засіб; теорія автомобілів; теорія транспортних засобів; динаміка транспортного засобу; динаміка автомобіля; експлуатаційні властивості; automobile; vehicle; theory of automobiles; theory of vehicles; vehicle dynamics; automobile dynamics; operational properties; 629.113.07(075.8)