Розробка навчального мобільного додатка для підготовки до іспиту з правил дорожнього руху - Тимченко, Владислав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес створення навчального мобільного застосунку для підготовки до іспиту з правил дорожнього руху. Мета роботи – реалізувати зручний мобільний інструмент, який дозволяє користувачам проходити тести з ПДР, переглядати правила, зберігати результати та бачити прогрес підготовки без обов’язкової реєстрації. У процесі роботи проаналізовано популярні мобільні застосунки для підготовки до іспиту з ПДР, визначено їхні сильні сторони та обмеження. На основі цього сформульовано вимоги до функціоналу нового застосунку. Далі було обґрунтовано вибір технологій: дизайн створено у Figma, клієнтську частину реалізовано на React Native з використанням TypeScript, а базу даних, автентифікацію та зберігання – на платформі Supabase. Застосунок підтримує кросплатформеність (iOS та Android), має модульну структуру, розділений за функціоналом і включає окремі екрани: авторизації, проходження тесту, перегляду правил, рейтингу та профілю користувача. Особливу увагу приділено обліку статистики: збереження балів, часу та обрахунок рейтингу. Інтерфейс адаптовано для зручності без необхідності входу в систему.
Keywords: мобільний застосунок; тести; ПДР; supabase; react native; навчання; статистика; рейтинг