Дисковий гальмівний механізм-стенд для трибометрії фрикційних пар - Байцур, Максим Вячеславович; Біша, Владислав Михайлович; Коробко, Андрій Іванович; Подригало, Михайло Абович; Тарасов, Юрій Володимирович; Шеїн, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Дисковий гальмівний механізм-стенд для трибометрії фрикційних пар складається з гальмівного диска, зв’язаного за допомогою вала з інерційною масою, скоби з встановленими робочими циліндрами та гальмівними колодками, зв’язаної двома точками кріплення з супортом, яка має можливість повертатися в площині обертання гальмівного диска відносно осі циліндричного шарніра, що встановлений в першій точці кріплення скоби до супорта. Другою точкою кріплення скоби до супорта є динамометричний елемент.