Обґрунтування заходів антикризової стратегії суб’єкта підприємництва - Грінченко, Віталій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є антикризова стратегія суб’єкта підприємництва. Предметом дослідження є заходи антикризової стратегії суб’єкта підприємництва. Метою роботи є формування рекомендацій щодо впровадження заходів антикризової стратегії суб'єкта підприємництва. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. В сучасних умовах господарювання надзвичайно актуальними стають проблеми антикризового управління суб'єктами підприємництва і , в першу чергу, проблеми попередження виникнення кризи неплатоспроможності. Отже, ефективна стратегія антикризового управління підприємством обов’язково має включати заходи з попередження виникнення кризи неплатоспроможності. Результатом проведеного дослідження стало впровадження заходів з поліпшення фінансового стану суб’єкта підприємництва в межах його антикризової стратегії. Отримані результати були апробовані з урахуванням показників та особливостей діяльності підприємства автомобільного транспорту. Таким чином, були сформовані практичні рекомендації з поліпшення фінансового стану ПрАТ «АТП-16363», як заходу управління кризою неплатоспроможності. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2024 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: антикризове управління; суб’єкт підприємництва; криза; платоспроможність; фінансовий стан