Інженерно-геодезичні вишукування при будівництві ділянки автомобільної дороги Н-11 Дніпро – Миколаїв км 35+400 до км 37+600 - Кириченко, Олександр Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – технологія виконання і обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд. Мета дослідження – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі ділянки автомобільної дороги. Метод дослідження – аналіз наукової і технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією. В пояснювальній записці викладено: опис технічної характеристики об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначення фізико-географічної та топографо-геодезичної вивченості району, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, закладення тимчасових пунктів ОГМ, камеральну обробку польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмах Topocad та Trimble Business Center, створення топографічного плану та профілів за результатами інженерно-геодезичних вишукувань. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; геодезична зйомка; будівництво ділянки автомобільної дороги