Оцінка різних схем доставки вантажів у міжнародному сполученні в напрямку Україна - Китай - Колісник, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі розглянуто сучасний стан ринку міжнародних перевезень в умовах военого стану в напрямку Україна – Китай. Визначенні альтернативні схеми доставки вантажів з використанням різних видів транспорту у напрямку Україна – Китай. За результатами розрахунків раціональним варіантом доставки вантажу за схемою Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай є комбиноване використання залізничного та морського транспорту. Економічний ефект при використанні альтернативних схем доставок вантажу складе 10156,34 США/рік.
Keywords: міжнародне сполучення; схема доставки