Дискове гальмо - Абрамов, Дмитрій Володимирович; Байцур, Максим Вячеславович; Подригало, Михайло Абович; Холодов, Михайло Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Дискове гальмо містить гальмівний диск, скобу зі встановленими на її опорних пальцях гальмівні колодки і робочі гальмівні циліндри. Додатково у скобі концентрично одна відносно іншої встановлено дві пари гальмівних колодок, кожна з яких підтиснута до гальмівного диска окремою групою робочих гальмівних циліндрів.
Keywords: дискове гальмо; гальмівні системи; машинобудування; транспортне машинобудування