Проект капітального ремонту автомобільної Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів на ділянці км 280+900 – км 281+900 з оцінкою умов руху - Римарук, Ростислав Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів від км 280+900 до км 281+900. Предмет дослідження – умови руху, технічний стан дорожнього покриття та елементи дорожньої інфраструктури на ділянці автомобільної дороги Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів від км 280+900 до км 281+900. Мета роботи є розробка проекту капітального ремонту ділянки автомобільної дороги з оцінкою умов руху та визначенням заходів для їх покращення, що забезпечить підвищення безпеки та комфортності дорожнього руху. Метод дослідження – аналіз літературних джерел та нормативно-правових документів, вивчення існуючих стандартів та вимог щодо проектування та ремонту автомобільних доріг, аналіз результатів обстеження ділянки дороги для визначення поточного стану дорожнього покриття та інфраструктури, оцінка умов руху та аналіз аварійності на досліджуваній ділянці, розробка проектних рішень для капітального ремонту, включаючи вибір матеріалів та технологій. В кваліфікаційній роботи було виконано: аналіз параметрів ділянки дороги та району її протягання, оцінку умов руху за коефіцієнтами аварійності, побудову плану траси, поздовжнього та поперечних профілів земляного полотна, планування заходів з організації дорожнього руху, розрахунок конструкцій нежорсткого дорожнього одягу та проєктування подовження водопропускної труби.
Keywords: капітальний ремонт; автомобільна дорога; план траси; поздовжній профіль; коефіцієнт аварійності