Дослідження паливної економічності гібридних автомобілів. - Мазур, Станіслав Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є підвищення ефективності використання гібридних автомобілів за рахунок удосконалення методу визначення витрат енергоносіїв у різних умовах експлуатації. Обєктом дослідження є удосконалення методу визначення витрат енергоносіїв у різних умовах експлуатації. Методи дослідження: аналіз, розрахунок і узагальнення отриманих результатів. Робота повязана із вирішенням задач важливого та актуального прикладного завдання, пов’язаного з підвищенням ефективності використання гібридних транспортних засобів за рахунок удосконалення методу визначення витрат енергоносіїв у різних експлуатаційних та економічних умовах. Визначено алгоритми дослідження витрати енергоносіїв гібридними автомобілями із зовнішнім зарядом автомобіля під час їхньої експлуатації в різних країнах. Проведено порівняльне дослідження паливної економічності та вартості експлуатації гібридного транспортного засобу та аналогічного автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння.
Keywords: гібридна силова установка; несправність; паливна економічність; обслуговування; система; діагностування; алгоритм