Удосконалення методів діагностування паливної системи бензинового двигуна легкового автомобіля - Бондаренко, Андрій Ростиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження - процес визначення паливних характеристик автомобілів в умовах експлуатації. Предмет дослідження - параметри робочих процесів перетворення енергії палива в енергію руху автомобіля. Методи дослідження: детерміновані моделі математичного моделювання. У цій магістерській роботі розглянуто особливості тягово-економічних показників дорожніх випробувань. Виконано аналіз методів та вибір комплексу діагностичних параметрів, які рекомендовано використовувати для оцінки паливної економічності автомобілів. Розроблено математичні моделі для визначення витрат палива на дорозі, на прикладі моделей легкових автомобілів ВАЗ (ВАЗ-2101, ВАЗ-2103, ВАЗ-2109). Запропоновано методику встановлення нормативних значень діагностичних параметрів. Запропоновано план типового відділення для обслуговування та ремонту паливної системи легкових автомобілів. З питомими показниками оцінена економічна ефективність побудови відділення.
Keywords: ОБЛАДНАННЯ; ПАЛИВНІ СИСТЕМИ; ТЕХНОЛОГІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ; ДІАГНОСТУВАННЯ; ВИТРАТА ПАЛИВА