Розробка стрілового телескопічного крану вантажопідйомністю 10т на автомобільному шасі - Бровко, Єгор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Було спроектовано кран на автомобільному шасі з телескопічною стрілою зі збільшеною продуктивністю, за рахунок встановлення більш потужного гідрообладнання. Об’єктом проектування є кран на автомобільному шасі з телескопічною стрілою. Мета роботи – проектування мобільного крану з телескопічною стрілою, зі збільшеною продуктивністю. Методи дослідження – аналіз, розрахунки та порівняння. У дипломі розглянуто питання, які пов’язані із розрахунком і вибором основних механізмів крана. Розраховано собівартість машино-години роботи пролітного крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при НС під час його експлуатації.
Keywords: кран на автомобільному шасі; гідрообладнання; вантаж; телескопічна стріла; мотор; продуктивність