Підвищення ефективності діяльності підприємства на основі цифровізації логістичних процесів - Шаповал, Олена Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Наукова новизна результатів дослідження: розроблено методичні рекомендації щодо вдосконалення системи матеріально-технічного постачання підприємства на основі цифровізації логістичних процесів, включаючи: формування моделі інтегрованої системи закупівель для підприємства, заснованої на синтезі технологій та їх злитті в єдину цифрову систему з якісно новими функціональними можливостями; вибір необхідних цифрових інструментів: EDI, Cloud Computing, IoT, Big Data Analytics, AI і RPA, – визначення їх функціональної ролі в інтегрованій системі закупівель і її функціональних підсистемах; визначення черговості та процедур впровадження інструментів у логістичні бізнес-процеси з виявленням особливостей впровадження окремих інструментів. Застосування рекомендацій дозволить підвищити ефективність матеріально-технічного постачання підприємства та його діяльності в цілому. Практична значимість результатів дослідження полягає у можливості підвищення ефективності діяльності підприємства при застосуванні запропонованих методичних рекомендацій, реалізації комплексного впровадження цифрових інструментів у бізнес-процеси матеріально-технічного постачання.
Keywords: цифровізація; логістика; логістичний сервіс; матеріально-технічного забезпечення