Топографо-картографічне та геодезичне забезпечення оцінки земель населених пунктів Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області - Луценко, Руслан Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Грошова оцінка земель населених пунктів сприяє економічному регулюванню обігу земель при заключенні цивільно-правових угод, є базою для визначення орендної плати за земельні ділянки будь-якої форми власності, земельного податку, втрат лісогосподарського виробництва, а також для стимулювання раціонального використання та охорони земель. Важливою умовою проведення оцінки земель на території населених пунктів є наявність топографо-картографічного та геодезичного забезпечення, що забезпечує розробників вихідною інформацією, так як грошова оцінка виконується для різного функціонального призначення. В результаті розробки дипломної роботи здійснено: визначено науково-теоретичні засади топографо-картографічного та геодезичного забезпечення оцінки земель; вивчено населені пункти Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області як об’єкт дослідження; запропоновано проєктні рішення щодо грошової оцінки земель на території населених пунктів Попівської сільської ради; виконано економічну та екологічну обґрунтованість проєктних рішень.
Keywords: Нормативна грошова оцінка; населені пункти; земельні ділянки; економіко-планувальні зони