Визначення коефіцієнта збільшення несучої здатності сталебетонного циліндричного несучого елемента - Синьковська, Олена Василівна; Ігнатенко, Андрій Васильович; Назаренко, Ірина Валентинівна; Synkovska, Olena; Ihnatenko, Andrii; Nazarenko, Iryna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Наведено теоретичні розрахунки з визначення коефіцієнта збільшення несучої здатності циліндричного несучого елемента виготовленого способом замкнення бетонного ядра в сталеву обойму. Подано зіставлення результатів розрахунку наявних методик. На основі аналізу літературних джерел запропоновано гіпотези й припущення, що дали змогу значно спростити запропоновану теоретичну методику з визначення збільшення несучої здатності сталебетонного елемента.
Determination of the load-bearing capacity increase coefficient of a steel-concrete cylindrical load-bearing element
Keywords: циліндричний елемент; сталебетон; радіальні та кільцеві деформації; несуча здатність; переміщення; обтиснення; стискання; cylindrical element; steel-concrete; radial and ring deformations; load-bearing capacity; movement; clamping; compression; 624.07; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.104