Модернізація малогабаритного трактора - Тимошенко, Ксенія Едуардівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Катки є найбільш поширеним типом машин для ущільнення ґрунтових шарів, щебеневих та асфальтобетонних покриттів. Традиційно ущільнювальними елементами є гладкий валець, кулачковий валець, пневмоколесо. У запропонованій кваліфікаційній роботі спроектований легкий (3 т. без баласту, і з баластом 3,6 т.) комбінований каток з урахуванням повнопривідного колісного трактора ТЛ-30. Спроектована ковзанка призначена для будівництва та ремонту другорядних міських автошляхів, дворових майданчиків, пішохідних доріжок, тротуарів. Машина має незначні габарити, високоманеврена та порівняно недорога. Ковзанка може бути корисною комунальним службам великих міст. У роботі виконано розрахунки основних параметрів робочого обладнання, тяговий розрахунок, розглянуто технологію виготовлення валу гладкого вальця, розглянуто питання охорони праці, виконано розрахунок економічних показників.
Keywords: каток; тяговий розрахунок; валець; гідроприведення; ущільнення ґрунту