Модель вибору інженера-оператора асфальтобетонного заводу - Сергієнко, Катерина Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес розробки моделі вибору спеціаліста на посаду інженера-оператора асфальтобетонного заводу (АБЗ). Мета роботи полягає у підвищення ефективності виробництва на АБЗ за рахунок розробки моделей вибору інженера-оператора з використанням нечіткої математики. Процес синтезу АРМ інженера-оператора АБЗ включає наступні задачі: – провести аналіз принципів побудови АРМ інженера-оператора АБЗ; – розробка технології синтезу АРМ інженера оператора АБЗ на платформі SCADA-систем; – визначення критеріїв вибору спеціаліста на посаду інженера-оператора АБЗ; – розробка моделі вибору спеціаліста на посаду інженера-оператора АБЗ; – реалізація комп’ютерної технології моделей вибору спеціаліста на посаду інженера-оператора АБЗ.
Keywords: нечітка математика; багатокритеріальна оптимізація; нечітка множина; функція приналежності