Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах з добавкою ПАР «Карбозолін АК» на асфальтобетонному заводі - Яковлев, Яків Якович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
На основі зроблених в дипломній роботі експериментальних досліджень, підвищено водостійкість асфальтобетону, обґрунтовано необхідну кількість добавки ПАР для введення в бітум, що забезпечити підвищення зчеплюваності бітуму з мінеральною поверхнею та відповідно водостійкості асфальтобетону. Доведена доцільність застосування катіонної ПАР для поліпшення водостійкості асфальтобетону, а відповідно і довговічності асфальтобетонних покриттів доріг.
Keywords: бітум; мінеральні матеріали; поверхнево-активна речовина Карбозолін АК; адгезія; технологія; асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; водостійкість