Підвищення енергоефективності гідравлічних екскаваторів за рахунок гідроакумуляторів - Лисенко, Олексій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі розглянуто аналіз витрат енергії в робочому циклі екскаватора; розроблено гідросхему з каскадною гідроакумулюючою системою для акумулювання і повернення енергії опускання вантажу, гальмування та холостого ходу в робочому циклі екскаватора; проведено багатофакторний експеримент для дослідження енергоємності гідроакумулюючої системи; створено математичну моделі стенду для дослідження роботи каскадної гідроакумулюючої системи; виконано комп’ютерне моделювання експерименту. Розглянуті питання охорони праці при експлуатації. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво гідравлічного приводу. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: екскаватор; гідросистема; гідроакумулятор; затрати енергії; гідросхема