Дослідження впливу часу витримування суміші перед ущільненням на фізико-механічні властивості асфальтобетонів - Бережной, Дмитро (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проведено аналіз літератури з питань впливу довготривалого нагрівання асфальтобетонних сумішей на подальші властивості асфальтобетонів. Робота проведена на дрібнозернистому асфальтобетоні типу Б. Важливим моментом досліджень виступає час втримування готової суміші під впливом високих температур та конкретні температури витримувань, які знаходяться в межах, регламентованих чинними стандартами чи виходять за них. Розпочато розроблення рекомендацій щодо часу витримування зразків для досягнення найкращих результатів. Проведено розрахунок економічної ефективності за умови зменшення обсягу використання енергоносіїв при виробництві асфальтобетоні на умовному заводі.
Keywords: ущільнення; асфальтобетон; старіння; міцність при стиску