Магнітно-імпульсне рихтування кузовних панелей автомобілів. Частина 2. Дослідження інструменту магнітно-імпульсного рихтування з одновитковою індукторною системою - Тихоненко, Богдан Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – дослідження електродинамічних процесів в масивній одновитковій індукторній системі, як інструменту зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування кузовних панелей автомобілів. Об'єкт роботи – процес зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування. Предмет роботи – електродинамічні процеси в масивній одновитковій індукторній системі конічного профілю. В роботі проведено аналітичні розрахунки та експериментальні дослідження електродинамічних процесів в індукторній системі з робочим отвором конічного профілю. Дослідження проводились з одновитковим індуктором та зразками металів, що використовуються в обшивці кузовних панелей автомобілів. На практиці продемонстровано зовнішнє безконтактне магнітно-імпульсне рихтування кузовних панелей автомобілів.
Keywords: рихтування кузовних панелей; магнітне поле; густина струму; електромагнітні процеси; індукторна система; інструмент рихтування