Аналіз та програмна реалізація модифікованого криптографічного шифру Вернама та шифру Цезаря - Фастовець, Валентина Іванівна; Fastovets, Valentyna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В статті проведено аналіз та реалізовані практичні підходи до підвищення інтересу студентів, які навчаються на спеціальності «Кібербезпека», до курсу криптографії. Обрано гнучкі методи, що дозволяють різні підходи до навчання. Реалізовано модифікований симетричний шифр Вернама та шифр Цезаря з використанням концепції, що комбінує сучасні мови програмування та принципи криптографії, які студенти вивчають на профільних спеціальностях.
Analysis and software implementation of the modified cryptographic Vernam cipher and the Caesar cipher
Keywords: шифр; криптографія; програмування; секретний ключ; стійкість; криптосистема; навчання; cipher; cryptography; rogramming; secret key; stability; cryptosystem; study; 004.056.5; 10.30977/VEIT.2021.20.0.07