Особливості вимірювання параметрів імпульсних сигналів різної форми - Гнатов, А. В.; Дзюбенко, О. А.; Фролов, В. Я.; Василевич, О. С.; Дзюбенко, А. А.; Василевич, А. С.; Hnatov, A.; Dziubenko, A.; Phrolov, V.; Vasiljevich, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2014)
Розкриті основні характеристики електричних сигналів. Проведено вимірювання діючої величини сигналів напруги різної форми загальнодоступними приладами вимірювання. Визначено межі застосування вимірювальних приладів за частотно-часовим параметрами сигналів, що вимірюються. Для кожної форми імпульсного сигналу визначено найбільш точний прилад вимірювання його діючого значення.
Особенности измерения параметров импульсных сигналов различной формы
Particular measurement of parameters pulse signals of different shapes
Keywords: вимірювання; імпульсний сигнал; діюча значення сигналу; прилад вимірювання; амплітудне значення; шпаруватість імпульсу; частота; измерения; импульсный сигнал; действующая значение сигнала; прибор измерения; амплитудное значение; скважность импульса; частота; measurement; pulse signa; the RMS value of the signal; the unit of measurement; peak value; duty cycle; frequency; 621.318