Вплив виділених смуг міського пасажирського транспорту на умови синхронізації міжмаршрутної пересадки пасажирів - Вдовиченко, В. О.; Підлубний, С. Ю.; Vdovychenko, Volodymyr; Pidlubnyi, Serhii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті розглянуто вплив умов руху автобусів вздовж перегонів маршрутів з виділеною смугою маршрутного пасажирського транспорту на параметри синхронізації пересадки пасажирів у транспортно-пересадочному вузлі. Під час аналізу об'єкта дослідження визначено, що на ділянках з виділеною смугою маршрутного пасажирського транспорту існує можливість усунення запізнення часу прибуття автобусів до транспортно-пересадочного вузла. Визначено, що основну функцію в забезпеченні синхронізації пересадки пасажирів здійснює регулярність руху, що вимірюється рівнем відхилення від планового моменту одночасного прибуття автобусів до транспортно-пересадочного вузла. Під час експериментальних досліджень визначено залежності зміни середнього часу очікування міжмаршрутної пересадки пасажирів для автобусних маршрутів № 32 та № 141 у транспортно-пересадочному вузлі «вул. Вокзальна» (м. Дніпро, Україна) в умовах впровадження виділених смуг руху.
The effect of dedicated lanes of urban passenger transport on the conditions of synchronization of inter-route passenger transfers
Keywords: синхронізація розкладу руху; міський пасажирський транспорт; транспортно- пересадочний вузол; пересадка пасажирів; зупинний пункт; synchronization of the traffic schedule; city passenger transport; transport and transfer hub; transfer of passengers; stop point; 656.072; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.130